BG | EN

Специализираната прокуратура разследва измами с евросредства в 5 града в страната

Снимка: пресцентър – прокуратура

Специализираната прокуратура разследва измами със средства от европейски фондове на територията на няколко града в страната.

Пресцентърът на прокуратурата съобщи, че разследванията се провеждат на територията на София, Пловдив, Сливен, Карнобат и Бургас. Акцията се осъществява съвместно с МВР и ДАНС, се разбира още от краткото съобщение на прокуратурата.

През миналата седмица Главният прокурор Сотир Цацаров възложи на Главна дирекция „Национална полиция“ да направи проверка на всички къщи за гости в страната, които са изградени със средства по програми, финансирани от Европейския земеделски фонд, съобщи прокуратурата. Полицията проверява дали къщите се използват по предназначение. Повод за проверките станаха медийни публикации от последните дни за случаи с къщи за гости, изградени с европари, които, обаче, се ползват за лични нужди на собствениците и в тях не се настаняват туристи. Първият случай бе със заместник-министъра на икономиката Александър Манолев, а вторият – със свекъра на нардния представител Елена Йончева.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините