BG | EN

Специализираната прокуратура разследва бизнесмена Ветко Арабаджиев

Снимка: podtepeto.com

Специализираната прокуратура разследва собственика на хотелите „Маринела“ в София и „Марица“ в Пловдив Ветко Арабаджиев и членове на семейството му. Тази сутрин спецпрокуратурата съобщи, че извършва следствени действия в офиси, находящи се в двата хотела.Информацията е била потвърдена и от зам.-главния прокурор и шеф на спецпрокуратурата Иван Гешев, според когото обект на разследване за извършени престъпления са Арабаджиев, хора от семейството му, както и управители и собственици на различни фирми. При акцията до момeнта са били задържани около 10 души, но разследването продължава като се извършват множество претърсвания и изземвания на различни места в София и Пловдив. Предстояло изземване и на автомобили като веществено доказателство.

По думите на Гешев до момента са били намерени „дребни суми от рода на 150 хил. лв.“, но очаква доста по-големи суми до края на деня. Част от тях парите били намерени в кутия за обувки. Чия собственост са все още не е ясно.

Гешев посочил още, че делото по случая е било образувано преди 10 дни, а разследваният период – от началото годината досега, а сред арестуваните има както служители на Арабаджиев, така и хора, които нямат формална връзка с него, но през свързани фирми са точили данъци.

Официално повдигнати обвинения все още няма.

В началото на акцията беше обявено, че следствените действия са в рамките на образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, създадена с цел укриване на данъци в особено големи размери чрез подправяне на документи. Според прокуратурата, цитирана от NOVA TV, разследването е и за пране на пари от тежко умишлено престъпление.

От хотел „Маринела“ в София заявили за NOVA TV, че оказват пълно съдействие на разследващите.

Хотелът спечели обществена поръчка и гостите от чужбина по време на българското европредседателство бяха настанявани именно там, припомня телевизията.

В Пловдив полиция е обсадила и входа на административната сграда на „Виктория Груп“ на кръстовището на бул. „Кн. Мария Луиза“ и ул. „Петко Д. Петков“, съобщи регионалното издание „Под тепето“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините