BG | EN

Специализираната прокуратура разпореди охрана на свидетел по делото срещу бившия депутат Живко Мартинов

Снимка: пресцентър на прокуратурата

Специализираната прокуратура взе мерки за незабавна защита на свидетел по делото срещу Живко Мартинов чрез осигуряване на личната му физическа охрана, съобщи пресцентърът на държавното обвинение.

Специализираната прокуратура е разпоредила на органите на МВР да охраняват денонощно свидетеля и членовете на семейството му, тъй , според държавното обвинение, „са налице основания да се предполага, че са застрашени във връзка с наказателното производство – в резултат от свидетелстването му може да възникне реална опасност за живота и здравето му, на неговите съпруга и низходящи.“

Незабавната защита е била осигурена от Специализираната прокуратура по искане на свидетеля. Друг свидетел по делото се е отказал от предложена му от прокуратурата защита чрез лична физическа охрана.

В съобщението на прокуратурата се посочва още, че досъдебното производство срещу Живко Мартинов се намира във финалната си фаза и предстои Специализираната прокуратура да внесе делото с обвинителен акт в Специализирания наказателен съд.

Извършва се проверка и на разследванията, ръководени от прокуратурата в Добрич, свързани с посегателства срещу личността и имуществото на свидетелите по делото.

Предмет на проверка от Специализираната прокуратура са и всички сигнали, съдържащи твърдения за престъпни деяния от лица, имащи отношение към наказателното производство срещу Мартинов, се допълва още в съобщението.

През лятото на миналата година Специализираното звено „Антикорупция“ повдигна обвинения за шест престъпления на бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов. Тогава имунитетът му бе посикан от главния прокурор Сотир Цацаров, а Мартинов напусна народното събрание. Депутатът беше обвинен, че е упражнявал натиск с цел получаване на облаги, сред които и 4 т. суджуци.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините