BG | EN

Специализираната прокуратура поема проверката за строителството на Колодрума в Пловдив

Снимка: podtepeto.com

Проверката за законността на разходваните средства по време на изграждането на Колодрума в Пловдив поема по пътя на проверката за Зоопарка.

Специализираната прокуратура в столицата поема проверката за злоупотреби при строителството на Колодрума, е потвърдил за регионалното издание „Под тепето“ говорителят на главния прокурор на републиката Румяна Арнаудова.

До тук се стигна след решението на Върховна касационна прокуратура от 22 май тази година преписката за начина на изразходване на средствата при строителството на спортната зала да се върне на Окръжна прокуратура – Пловдив. Последното стана ясно в отговор на питане на депутата Славчо Атанасов. Това припомня изданието, като пояснява още, че разследването за разходваните средства по изграждането на залата е продължило месеци, но според Окръжната и Апелативна прокуратури в Пловдив не са били открити нарушения. ВКС, обаче, отменил и двата акта като необосновани и върнал преписката за ново разглеждане в Окръжната прокуратура.

Върховна касационна прокуратура се позова на констатирани в доклад от 2015-а година на „Агенцията за държавна финансова инспекция“ нарушения. Окръжна прокуратура остави без движение преписката, пише „Под тепето“.

След всичко това главният прокурор Сотир Цацаров е изпрати преписката за Колодрума в Специализираната прокуратура в София.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините