BG | EN

Специализираната прокуратура обвини действащ кмет за ръководене на група за набиране на жени за развратни действия

Снимка: скрийншот НОВА ТВ

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на девет лица за участие в организирана престъпна група за набиране на жени за развратни действия в София, ръководена от настоящия кмет на с. Тъжа. Те са задържани на 27 срещу 28 април 2018 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура.

В информацията на прокуратурата се посочва, че според събраните до момента доказателства, групата е действала от началото на 2017 г. Под нейн контрол двадесет жени от София и страната са предлагали сексуални услуги срещу заплащане. Срещу тях не е упражнявано насилие, повечето обаче са били държани в зависимост от участници в групата с високолихвени заеми.

На жените била оставяна половината от заработваната от тях сума. Клиентите били набирани в популярно нощно заведение в София и чрез обяви.

Предоставяни им били и помещения в къща и апартамент, недалеч от столичното нощно заведение. Нерядко жени били поръчвани и на адреси, където членове на групата ги транспортирали с лични автомобили срещу такса от 20 лв., която плащал клиентът. Шофьорите играели ролята на охранители на жените, често прибирали от тях дължимото на групата.

По случая са разпитани голям брой свидетели, в т.ч. пред съдия. В хода на разследването са използвани специални разузнавателни средства.

Днес, 30 април 2018 г., Специализираната прокуратура е внесла в Специализирания наказателен съд искане за налагане на мярка „Задържане под стража“ на седем от участниците в групата. На другите двама са определени мерки за неотклонение „Парична гаранция“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините