Собственичката на „Канал 3“ става шеф „Информация“ в „Нова телевизия“

Ива Стоянова
Снимка: Нова телевизия

Собственикът, управител и програмен директор на свързваната с Делян Пеевски телевизия „Канал 3“ Ива Стоянова е поела поста генерален директор „Информация“ в „Нова телевизия“.

Според официалното съобщение на „Нова телевизия“, „като генерален директор „Информация“ Ива Стоянова ще работи за увеличаване на аудиторния дял на информационните и публицистични формати и ще отговаря за всички проекти на новинарския екип. Стоянова определя заемането на поста като поредно предизвикателство в професията и благодари на братя Домусчиеви за поканата.

„Това доверие ме задължава и ангажира да вложа в работата си не само опит и усилия, но и емоция и сърце за запазване на лидерската позиция на NOVA и все по-успешното развитие на медията занапред“, казва Ива Стоянова.

Стоянова е шампион по акробатика. Работила е във в. „Народен спорт“ и „Седем дни спорт“. Била е коментатор на спортна гимнастика в телевизия „София кабел“. Във визитката й на сайта на „Нова телевизия“ е записано, че е завършила „Журналистика“, „Спортен мениджмънт“ и „Публичен мениджмънт“ и има специализация в CNN. Заемала е различни длъжности в телевизиите София Кабел, Би Би Ти и ТВ7.

„В професионалния си път, винаги съм създавала и разчитала на сплотен и ефективен екип. Знам, че в NOVA ще срещна точно такъв всеотдаен и качествен екип, с който заедно ще задаваме и следваме високите стандарти на телевизионната журналистика у нас“, посочва още Ива Стоянова.

Стоянова работеше като водещ и репортер в ТВ7, а заедно с шефа на телевизията Николай Бареков бе водеща на сутрешния блок на канала – „Бодилник“. По това време телевизията бе издържана от мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев, а съдържанието на телевизията бе в пълен синхрон с медиите на Пеевски, припомня „Медиапул“.

Ива Стоянова е поредният човек от „Канал 3“, който става част от екипа на „Нова телевизия“, след като медията бе придобита от братята Георги и Кирил Домусчиеви, допълва изданието. Първо в телевизията дойде Миляна Велева от „Канал 3“ и стана директор на дирекция „Новини и актуални предавания“. По-късно Васил Иванов стана водещ разследващ журналист. За сметка на тях телевизията се освободи от журналистите Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Марин Николов и Анна Цолова. Тръгна си и продуцентът Дарина Сарелска. Отстранена бе Силва Зурлева, която участваше в самото създаване на телевизията от края на миналия век. Уволнена бе и Виктория Бехар, която бе мениджър „Стратегическо развитие“, и която по неофициална информация е била изгонена, след като е питала дали Миляна Велева има някаква връзка с Пеевски. Оставка от Нова ТВ подадоха и няколко от продуцентите и водещите лица като Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова. Уволнен от спортния сайт „Гонг“ бе Николай Александров, което доведе до напускането на целия екип създал предаването и сайта. Прекратен бе и договорът на изпълнителния директор на „Нет инфо“ Христо Христов, който потвърди, че върху журналист от групата се оказва натиск, припомня още „Медиапул“.

През юни т. г. „Капитал“ съобщи информацията, че Ива Стоянова е придобила 90% от акциите на „Канал 3“.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам