BG | EN

Общински съветник иска проверка на арендатор, свързан с кмета на Криводол

Сигнал до Областна служба “Земеделие”- Враца и до “Дирекция противодействие на измамите” към Държавен фонд “Земеделие” е подал общинският съветник от ПП “Съюз на демократичните сили” – Христо Доков от Криводол. Дирекцията е сезирана от общинския съветник по повод постъпили множество сигнали към него от притеснени собственици на земя в Криводол, съобщава регионалното издание „Зов нюз“.

Според тях, фирма “Пепи-Д” ЕООД гр. Криводол е наела земеделски земи, находящи се в землището на града от частни собственици, като всеки от договорите е за 1 година.

“Притеснените собственици ме уверяват, че не са подписвали договори за удължаване на наемния договор, както и не са сключвали нови такива, но въпреки това фирмата продължава да действа като наемател на тяхната земя. Нещо повече, същата отдала от своя страна под наем или под аренда на фирма “Био фарминг” АД тези имоти.”, сочи сигналът.

Според „Зов нюз“ фактът, че фирмата е свързана с кмета на Община Криводол Петър Данчев, като в регистрите тя е собственост на съпругата на градоначалника, а дружеството е правоприемник на едноличния търговец Петър Данчев, притеснява хората сами да търсят истината.

Поради тази причина те се обърнали за помощ към общинския съветник, който от своя страна няма възможност да извърши проверка, защото не касае общински земи и изпратил сигнала до “Дирекция противодействие на измамите” и Областна служба “Земеделие” във Враца.

В сигнала се настоява да бъдат извършени проверки на цялата съпътстваща документация, регистрираните правни основания за получаване на субсидии от дружеството и ако се установи, че в действителност договорите за наем или аренда не се подписват от действителните им собственици, да бъдат сезирани компетентните органи, както и да бъдат прекратени евентуални измами с евро средства.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините