BG | EN

Собствениците на „ТАД груп“ в САЩ ще заведат иск срещу България във Вашингтонски съд

Снимка: Скрийншот bTV

Американските собственици на дружеството „ТАД груп“ подготвя иск срещу България за уронване престижа на компанията по време на разследването във връзка с хакерската атака срещу НАП. Това каза за Би Ти Ви Георги Стефанов, адвокат на арестувания във връзка с делото Иван Тодоров. Дружеството – майка на ще заведат дело пред Вашингтонския търговски арбитраж.

„За нас е необяснимо защо той е задържан, защото най-малко данни в делото има за него, каза Стефанов пред Би Ти Ви. Името му не се споменава нито от свидетели, нито от каквито и да е други доказателства“.

Адвокатът на Иван Тодоров каза още, че прокуратурата е поставила обвиняемите по делото в неравностойно положение, тъй като обвиненият за извършител Кристиян Бойков и обвиненият за подбудител Георги Янков са на свобода.

Според адвокатът на Тодоров клиентът му е „натопен“ или от конкурентно дружество, или от някой, който има интерес от ликвидирането на „Тад груп“. Той каза още, че като свидетели по делото са били разпитани двама бивши служители на фирмата, които са работили за кратко в нея и не са имали контакти с клиента му.

Адвокатът нарече „инсинуация“ и „картинки“, разпространените от прокуратурата извадки от чатове между Бойков и Тодоров като доказателства по делото.

Апелативният специализиран съд наложи на Иван Тодоров най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ , независимо от факта, че той доброволно се върна в България и веднага след това беше осовбоден срещу гаранция от 100 хил. лв.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините