BG | EN

Собственикът на „ТАД Груп“ остава в ареста с обвинение и за ръководител на организирана престъпна група

Снимка: принтскрийн bTV

Специализираната прокуратура е повдигнала нови обвинения на привлечените към наказателна отговорност за кибертероризъм Иван Тодоров, Кристиян Бойков и Георги Янков. Днес съдът остави Иван Тодоров в ареста, съобщи пресцентърът на държавното обвинение.

Тодоров, Бойков и Янков са обвинени за участие в организирана престъпна група за принуда на търговски дружества да стават клиенти на „ТАД Груп“, като собственикът на фирмата – Иван Тодоров, е обвинен като ръководител на групата.

Днес тричленен състав на Апелативния специализиран наказателен съд потвърди определението на първоинстанционния съд, с което бе отхвърлено искането на Тодоров за изменение на мярката му за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека, съобщи прокуратурата.

Апелативните съдии са приели, че са налице достатъчно данни, за да се направи обосновано предположение той да е звършил престъпленията за които е обвинен – в т.ч. и като ръководител на престъпна група, както и че може да извърши ново престъпление и да попречи на разследването.

Иван Тодоров единствен от обвинените служители на „ТАД Груп“ остава задържан в следствения арест.

Според държавното обвинение, в компютрите на фирмата са били открити личните данни на повече от 5 млн. българи.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините