BG | EN

Смолянски общински съветници алармират за опасен мост над река Черна

Заседание на Общински съвет – Смолян
Снимка: Отзвук (архив)

Общински съветници в Смолян внесоха докладна записка с искане за установяване състоянието и незабавен ремонт на опасен мост над река Черна. Съоръжението се намира до входа на фирма „Топливо“ в смолянския квартал Устово. Мостът е изграден преди повече от 10 години от желязна конструкция с максимална товароносимост 25 тона, пише регионалното издание „Отзвук“. На места дървените греди отдолу на съоръжението са изгнили и дори липсват части от тях. Има непосредствена опасност от счупване на греди и пропадане на превозни средства или пешеходци, посочват съветниците от КРОС, внесли предложението.

Мостът е собственост на Община Смолян. Той свързва ул. „Васил Райдовски“ с източната промишлена зона и жилищните комплекси от дясната страна по течението на реката. Ползва се и от жители на квартала, които притежават селскостопански земи, пояснява още смолянското издание.

От КРОС настояват кметът Николай Мелемов да издаде заповед за прекратяване експлоатацията на съоръжението, да се предприемат незабавни действия за извършване на експертен оглед и ремонт. Предложението е включено в дневния ред на заседанието на Общински съвет – Смолян в четвъртък (7 юни).

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините