BG | EN

Смолянската прокуратура отново подхвана наредбите на общините в областта

Снимка: „Отзвук“

Смолянската окръжна прокуратура отново подхвана наредбите на общините в областта. В Административния съд от началото на януари са образувани пет дела по протест на държавното обвинение, съобщава регионалното издание „Отзвук“.

Прокуратурата протестира Наредба за условията и реда за установяване на жилищни нужди, настаняване под наем и продажба на жилища – общинска собственост в община Смолян, приета с решение № 203 по протокол № 18/25.02.2005 г. на Общинския съвет, изменена и допълнена седем път след приемането си, като последно е била разглеждана през 2016 г. Подзаконовият нормативен акт се атакува в цялостен вид, посочват от Административния съд. Делото е насрочено за 26.02.2019 г. от 14.00 часа, като заинтересованите лица могат да поискат с писмена молба да се присъединят към оспорването или да встъпят като страна наред с административния орган до началото на устните състезания при всяко положение на делото.

На съдебен контрол е поставена и Наредба № 12 на Баните, свързана с изграждането и опазването на зелената система на територията на общината. Делото ще се гледа на 12 март. Държавното обвинение атакува още Наредбата за изграждане, опазване и стопанисване на зелената система на Община Доспат, приета през май 2017 г. Датата за заседанието е 6 март. Следващото дело, което е насрочено за 27 февруари е за Наредба № 1 за поддържане и опазване на обществения ред на територията на община Мадан. На 19 февруари пък ще се гледа протестът на прокуратурата срещу Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди, настаняване под наем и продажба на общински жилища на община – Чепеларе.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините