BG | EN

Служител на група „Миграция“ в Кърджали е бил задържан при получаване на подкуп

Снимка: пресцентър на прокуратурата

Окръжна прокуратура-Кърджали е привлякла като обвиняем 40-годишен служител на областната дирекция на МВР в града, за това, че като длъжностно лице получил подкуп, за да извърши действия по служба. По данни на кърджалийската полиция задържаният е служител на група „Миграция“ в Областната дирекция.

Според държавното обвинение, на 4 септември 2018 г., обвиняемият С.П. е приел подкуп – парична сума от 50 лева в качеството си на длъжностно лице, за да извърши действие по служба. Това е престъпление по чл. 302 т.1 във вр. чл. 301 ал. 1 от Наказателния кодекс, уточняват от прокуратурата.

Операцията се е провела от служители от дирекция „Вътрешна сигурност“ в МВР под ръководството на Окръжна прокуратура в ОДМВР-Кърджали.  Служителят е бил задържан в момент на получаване на подкуп от български гражданин с двойно гражданство, допълват от кърджалийската полиция.

По делото са били извършени претърсване и изземване, личен обиск и разпити на свидетели.

Обвиняемият С.П. е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Кърджали. Продължават следствените действия по случая.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините