BG | EN

Служител на „Военна информация“ возил и снабдявал с данни бизнесмен, твърди зам.-главният прокурор

Разследването се води срещу генерал Светослав Даскалов (вляво) и генерал Пламен Ангелов заради нерегламентирано издаване на достъп до класифицирана информация.
Снимка: Дневник

Служител на „Военна информация“ е бил изпратен в приятелска държава от Европейския съюз да шофира автомобила на известен бизнесмен и да го снабдява с информация. Това съобщи заместник главният прокурор Иван Гешев по повод разследването срещу настоящия и бившия шеф на служба „Военна информация“ в Министерството на отбраната – генерал Пламен Ангелов и генерал Светослав Даскалов, предаде Дневник. Двамата генерали са обвинени за нерегламентирано издаване на достъп до класифицирана информация.

Разследването по случая с „Военна информация“ се води от военна прокуратура и би трябвало данните по него да са класифицирани, но въпреки това Гешев оповести информация за разследването и дори коментира иронично работата на службата с намека, че български офицери трябва да си търсят работа като таксиметрови шофьори, пише изданието. Повече по темата, четете тук.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините