BG | EN

Служители на митниците разкриха две нелегални мобилни бензиностанции в София

Снимка: Агенция „Митници“

Инспектори от Митница Столична разкриха две нелегални мобилни бензиностанции и задържаха 9500 литра гориво, съобщи пресцентърът на Агенция „Митници“.

Съоръженията са били в два микробуса, паркирани в кв. „Младост“, допълват от агенция „Митници“. Разкрити са били и два гаража, превърнати в складове за нелегални горива. Иззети са били общо 9500 литра петролни продукти с мирис на дизелово гориво.

От митническата агенция публикуват в сайта си подробности за операцията: На 27.12.2018г. инспекторите извършили проверка на двата микробуса, паркирани в близост един до друг. В товарния отсек на единия микробус са били установени 2 PVC куба, всеки с вместимост по 1000 литра, съдържащи петролен продукт. В товарното помещение на втория е бил установен идентичен PVC куб, съдържащ също течност с мирис на петролен продукт. Към съдовете за съхранение са били монтирани и пистолети с брояч, позволяващи зареждането на автомобилни резервоари.
В хода на проверката са били установени следи от автомобилни гуми, по които е имало разлято гориво. Следите водели към 2 гаражни клетки. В шофьора на микробуса митничарите открили ключове, чрез които са отворени вратите към гаражните клетки. В едната клетка митническите инспектори установяват 6 броя 1000-литрови PVC куба, пълни с нефтопродукти. Във втората клетка е установен само един PVC куб, съдържащ около 500 л. от същата течност.

Снимка: Агенция „Митници“

От задържаните горива са взети проби за лабораторен анализ. До приключване на проверката не са представени документи, които удостоверяват заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза, допълват от Агенция „Митници“.

При друга проверка в края на месец октомври т.г. митничари засякоха друга мобилна бензиностанция, която извършва незаконна продажба на гориво зад столичен магазин. Служителите на Агенция „Митници“ тогава установиха продажба на гориво от резервоар, монтиран в багажника на товарен автомобил.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините