BG | EN

Служители на ловно стопанство в Родопите хванали колега с крадени дърва

Снимка: blagoevgrad-news.com

Горски служители хванаха свой колега да превозва крадени дърва. Нарушението е било разкрито след установени липси на дърва за огрев от временен склад и предприети действия от страна на ръководството на териториалното поделение на „Югозападно държавно предприятие” ДП (ЮЗДП), съобщи регионалното изадние „Благоевград нюз“.

Товарният микробус „Мерцедес”, незаконно транспортиращ дърва и управляван от ловен надзирател от „ДЛС Дикчан”, е бил задържан на 23 октомври в 21.50 часа близо до сатовчанското село Вълкосел при съвместна проверка на служители от „ДЛС Дикчан” и Гранична полиция в Гоце Делчев. Водач на буса бил Мехмед Бошнаков от с. Плетена– ловен надзирател в стопанството, който транспортирал незаконно 4 пр. кубически метра иглолистни дърва за огрев. Дървесината е била без превозен билет, немаркирана с контролна горска марка и без пластини с идентификационен номер, съобщава още благоевградското издание.

Проверяващите съставили протокол за нарушението, с който е било разпоредено задържането на микробуса и откраднатата дървесина. От страна на ръководството на териториалното поделение на ЮЗДП са били изискани писмени обяснения от нарушителя. За извършените нарушения по Закона за горите, уронване престижа на стопанството и злоупотреба със служебно положение на ловния надзирател ще бъдат наложени най-строги наказания съгласно Кодекса на труда, допълва по темата „Благоевград нюз“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините