BG | EN

Служители на Агенцията по храните в Пловдив са арестувани за подкуп

Илюстративна снимка: pixabay.com

Главен инспектор от Областната агенция по безопасност на храните в Пловдив е арестуван с подкуп – пари и хранителни продукти, съобщиха от  Окръжна прокуратура.  Още един служител на агенцията в Пловдив – съучастник на първия, е бил задържан в хода на следствието.  

Двамата задържани служители на Областната дирекция по безопасност на храните – Пловдив са отстранени от работа, съобщи пресцентърът на Агенцията по безопасност на храните.

Сигналът бил подаден от фермери, чийто обект е край Първомай, които били подложени на рекет от страна на главния експерт. Той установил административни нарушения във връзка с транспортиране и отглеждане на животни, а също и с нередности в мандрата им. За да не констатира въпросното престъпление, съответно и да не бъдат санкционирани земеделците, инспекторът поискал хиляда лева, както и определено количество млечни продукти – сирене и кашкавал. На 25 юни изнудваният земеделец подал сигнал за искания подкуп и започнало разследване.

Държавният чиновник бил заловен веднага след документирането на престъплението с парите и продуктите, открити в личният му автомобил.

Арестуван е бил и още един служител на агенцията в Пловдив. Туй е съучастник на първия и е задържан в хода на следствието срещу него.

„Всички знаем за извършвания държавен рекет, на който са подложени дребни фермери. На тези хора им е дошло до гуша. Ако повече стопани подават сигнали, това ще доведе до намаление на така наречената дребна корупция. Но сигналите, за жалост, са единични“, коментира окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, цитиран от местните медии.

ОД на МВР – Пловдив води разследване по случая.

Днес се очаква Окръжната прокуратура в Пловдив да повдигне обвинения за подкуп.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините