BG | EN

Сложни експертизи бавят делото с разораните дюни на „Смокиня“

Дюните на къмпинг "Смокиня" Снимка: Радио Бургас
Дюните на къмпинг „Смокиня“ Снимка: Радио Бургас

В понеделник се очаква да излезе и последната експертиза по разследването, свързано с делото за разрушените дюни на къмпинг „Смокиня“. Административният ръководител на Апелативната прокуратура в Бургас Любомир Петров обясни днес пред журналисти, че изготвянето на експертизите забавя делото.

„В понеделник на 22 април трябва да постъпи заключението на последната допълнителна експертиза. След това ще се пристъпи към предявяване на цялостното разследване по делото. До края на месеца, най-късно до края на май трябва да има внесен обвинителен акт в съда. По делото има сложни експертизи – какъв вид защитена територия е, каква площ, в какво се изразява повреждането и унищожаването. Това позабави делото“, каза Любомир Петров.

По случая има повдигнати обвинения спрямо собственика на терена Иван Нончев и багериста Манол Пазвантов. Към момента те са освободени под парична гаранция.

За унищожаване на природна забележителност, законът предвижда наказание – глоба от 2 хил. лв. до 10 хил. лв. или лишаване от свобода до 3 години.


Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините