Сливенска библиотека помага на желаещите да се преброят онлайн

Снимка: Библиотека „Зора“

Библиотеката при читалище „Зора 1860“ Сливен обяви кампания за подпомагане на хората, които искат да се преброят електронно в Националното преброяване, но нямат възможност да го направят в дома си.

До 30 септември 2021 г. библиотеката предлага възможност за ползване на компютър, интернет връзка и съдействие за електронното преброяване на населението и жилищния фонд, посочиха от институцията.

Гражданите на Сливен, които желаят да се преброят електронно, но нямат подходящо устройство или достъп до интернет, както и желаещите да бъдат консултирани, могат да попълнят електронната преброителна карта на компютърните работни места в читалнята при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, поясняват от библиотеката при сливенското читалище „Зора“.

Библиотечните работници ще помогнат на всеки един, които реши да се преброи електронно в законовия срок, обяви главният библиотекар Мариета Главчовска. 

Попълването на електронната преброителна карта изисква регистрация в сайта на Националния статистически институт, за която са необходими валиден e-mail адрес и валиден български документ за самоличност, припомнят от библиотеката на желаещите да се възползват от предложението за съдействие.

До момента в Сливенска област онлайн са преброени 26 738 души, информират от Областната администрация, цитирани от Радио Бургас. Броят им представлява 14,65 % от населението в областта. 

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам