BG | EN

След разпилените в ефир лични карти, прокуратурата разпореди проверка в Девин

Снимка: скрийншот Би Ти Ви

Районната прокуратура в Смолян е разпоредила проверка след телевизионен репортаж от Девин, в който се видя, че един от обитателите на ромския квартал в града е събрал около 180 лични карти на местни жители.

От пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив съобщават, че държавното обвинение се е самосезирало по медийни публикации, а при проверката трябва да се установи дали събирането на лични карти е част от организация за купуване на гласове.

Личните карти бяха разпилени по земята по време на пряко излъчване в ефир по Би Ти Ви.

Обяснението на жителите на квартала е, че са събрали тези лични карти заради подписка с искане да се изсели една от фамилиите, е коментирал пред БТА кметът на Девин Здравко Иванов.

Случаят със стотиците лични карти стана известен след скандала, предизвикан при сбиване на две фамилии в кв. Забрал в Девин.

Обяснявайки причините за спречкването между родовете в началото на седмицата, един от жителите показва в ефир днес събраните близо 180 лични карти.

На един адрес на ул. „Освобождение“ в кв. Забрал са регистрирани 226 души, настанени в две социални жилища, обяснява кметът Здравко Иванов. По думите му, само 7 от тях са вписани през последните 4 г., останалите са регистрирани по-рано.  Според кмета напрежението между двата рода е ескалирало тази седмица, след като от няколко месеца представителите на фамилиите се спречквали със съобщения в социалните мрежи. 

От прокуратурата е указано на служителите на МВР да установят кой точно е събрал личните карти и да изяснят дали се е осъществило организиране на купуване на гласове. Срокът за приключване на проверката е 48 часа. 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините