BG | EN

След отменената такса смет в Хасково за 2020 г. съдът отмени и тази за 2021 година

Илюстративна снимка: Фейсбук

Върховният административен съд окончателно е оставил в сила решението на Административния съд в Хасково, с което се отменя частично решението на общинския съвет в града за размера на такса смет за 2021 година.

Определението на хасковския административен съд е от 16 декември 2021 година. С него съдът отменя размера на такса смет населението на Хасково, за населението в селата от общината и за всички нежилищни имоти на предприятия (в частта му по т.II, подточки 1, 4 и 5).

Върховният административен съд е приел за обосновани изводите на хасковския съд за допуснато от Общинския съвет съществено нарушение на административнопроизводствените правила и по-конкретно- неизпълнение на задълженията, вменени му с разпоредби на Административнопроцесуалния кодекс. Споделени са и изводите относно липсата на мотивираност в разходната част на административния акт, посочват в съобщение до медиите от административния съд в Хасково.

Само преди дни Върховният административен съд отмени и таксата смет в Хасково за 2020 година, която беше увеличена с половин промил за физически и с 1 промил за юридическите лица.

От Община Хасково коментираха, че ще внесат предложение до Общинския съвет надплатените суми да бъдат приспадани от следващи задължения.

В момента в Хасковския административен съд е в ход и дело по жалба срещу решението на общинския съвет и за такса смет в Хасково за 2022 г.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините