BG | EN

Синдикатите питат къде са 13 млн. лв., обещани като увеличение на заплатите в МВР?

Снимка: „За истината“

Синдикална федерация на служителите в МВР питат за какво са похарчени 100 млн.лв., които са им обещани като увеличение на заплатите, след като вчера стана ясно, че коледните надбавки за тях са в размер на 100 лв.

Със заповед от вчера министърът на вътрешните работи е определил „награда за всички работещи“ във ведомството в размер на по 100 лв. 

Незабавно синдикатът оспориха сумата, припомняйки, че в началото на годината премиерът Бойко Борисов е обещал 100 млн.лв. за увеличение на заплатите, като това е сторено пред двама заместник министри и няколко директора на служби. Договорено е сумата да бъде разпределена на 12 месеца. Според сметките на синдиката към края на годината би трябвало да са останали средства, достатъчни за премии в размер на 385 лв.

Според официални данни към 1 август 2018 г. на щат в МВР са 45 374. Ако приемем, че синдикатът има право и вместо по 385 лв. всеки ще получи по 100 лв., тогава от сметките се губят 12 931 590 лв.

Вчера МВР не продължи писмената кореспонденция със синдиката.

Припомняме, че за миналата Коледа в МВР бяха раздадени по 480 лв. премии. Тази година за военните са заделени по 500 лв.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините