BG | EN

Серия от протести започна днес в Ардино

Снимка: снимка принтскрийн bTV

Пътят Ардино-Кърджали беше блокиран днес от ардинци, които излязоха на протест заради лошото състояние на пътя.

Хората блокираха движението, като застанаха на пътното платно с плакати:„И тук е България оправете ни пътя!“ „Искаме нормални и безопасни пътища!“ „До кога ще плащаме за дупки?“ и викове „Искаме асфалт!“, предаде от мястото на събитието БНР

Пътят е единствената връзка между Ардино и Кърджали, допълва по темата bTV.

През последните 2 години в пътя са били инвестирани близо 2,5 млн. лв., заяви директорът на Областно пътно управление Кърджали Иван Гавазов. За ремонта на участъка от 21 км. трябват около 9,5 млн. лв., се разбра от думите му. Според Гавазов макар и поетапно ремонтът може да се случи при стартиране на ТОЛ системата, от която да се съберат повече средства.

Пред БНР хората заявиха, че протестът ще продължи и утре, и вдругиден. От две години ни лъжат. На нашите писма отговарят едно, на Общината – друго, обясниха протестиращите. Те са готови да приканят и съседните – смоленски, общини Мадан, Рудозем и Неделино да се включат в протеста, защото през този път минава трафика и за съседната област Смолян. Категорични са, че няма да се откажат и ще искат довършване на асфалтирането на пътя Кърджали-Ардино. 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините