BG | EN

Семейство чака половин година „спешни мерки“ от местната администрация

Къщата на ул. „Опълченска“ в Севлиево, която вче шести месец се руши заради некачествен уличен ремонт                   Снимка: Емилия Дмитрова

Шести месец сем. Лидия и Ангел Тодорови от Севлиево чакат отговор от общинската администрация в Севлиево на молба, с която се надяват да запазят от рушене дома си. Молбата, в която най-отдолу се казва: „Молим за спешна реакция от ваша страна!“ е заведена в деловодството на Община Севлиево на 24 юли 2017 г. Справка в деловодната система на Община Севлиево на 8 януари 2018 г. показва, че статусът й е „чакаща“ и „документът се обработва“.

През това време фасадата на дома на сем. Тодорови на ул. „Опълченска“ в Севлиево, се руши, на места се виждат оголени тухли. Причината е във влагата, напоила сградата откъм улицата. За половин годината тя е просмукала стените и избила и в стаите откъм улицата.

Снимка: Емилия Димитрова

Фасатата е мокра от  юли, когато приключва ремонтът на ул. „Д-р Иван Филипов“ в Севлиево. По улицата се сменя изцяло водопровода, след това се преасфалтира. Точно пред къщата на Лидия и Ангел новият асфалт от ремонтираната улица се свързва със стария на пресечната улица. Нивата се разминават и се образува вдлъбнатина, в която се събира вода. Водата не може да се оттече към шахтата, защото нивото на улицата е под нивото на шахтата. Така всяка минаваща оттам кола, а ул. „Опъченска“ е от най-натоварените в града, изхвърля събралата се вода към къщата на сем. Тодорови.

Снимка: Емилия Димитрова

Не помага и винилът, който опънали през парапета пред дома си и който би трябвало да спира мокренето на фасадата. Въпреки него стената е наполовина мокра, се вижда от направените преди три дни снимки, въпреки, че дъжд в Севлиево не е валял от средата на декември.

„Ако температурите паднат доста под нулата, тази мокра фасада ще замръзне и напролет ще падне“, категоричен е Ангел Тодоров. Той вече не се надява на отговор от общинската администрация, не очаква и реакция от тяхна страна. Заради което със съпругата му смятат да защитят собствеността си по съдебен ред.

Според източник на „За истината“ ремонт в компрометирания участък е планиран за тази пролет. Трябвало да се вдигне нивото на старата улица и се изравни с новия асфалт, но времето сега не било подходящо за асфалтиране.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините