Седмица на четенето в село Асеновци

Снимка: НЧ „Съзнание“

Библиотеката при читалище „ Съзнание 1894“ в ловешкото село Асеновци се включи с различни мероприятия в националната седмца на четенето, която се провежда в дните от 21.11. до 25.11.2022 г.

Първото посещение е било на деца от местната детска градина „Слънце“, на които библиотекарката Петранка Стефанова е прочела приказки. Децата са получили като подарък книга с приказки, които да им бъдат прочетени от учителките.

Децата с интерес са изслушали приказките и са задавали много и забавни въпроси, нразказват от читалището в село Асеновци.

Следващото мероприятие по повод седмицата на книгата се е провело в библиотеката, където г-жа Сейнур Яшарова е довела своите малки възпитаници -бъдещи първокласници. Те са разгледали новите коледни книги във фонда на библиотеката, а учителката им е прочела приказката „ Дядо Коледа и трите мечета“.

Посетители на библиотеката в селото през тази седмица са били и децата от 1-ви и 2-ри клас, които след като с интерес са разгледали книгите са пожелали да станат читатели.

Малките ученици са прочели коледни стихчета и приказки.

Седмицата на четенето е била отбелязана и от местните шестокласници, чийто урок по литература е бил в местната библиотека. Децата са показали завидни знания за Елин Пелин и Джералд Даръл, разказват още от читалището. Всички посетители са получили подарък ръчно изработени книгоразделители.

Предстоят посещения и на други средношколци.

Библиотеката Библиотеката при читалище „ Съзнание 1894“ в ловешкото село Асеновци разполага с много нови книги за малки и големи, а коледните книги очакват своите малки читатели да ги разтворят и се потопят в света на вълшебствата.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам