BG | EN

Седем местни коалиции ще участват на изборите в Смолянска област

За първи път в Смолян в битката за общински съветници се включват петима независими кандидати. Те са свързани със сформираното миналата година Обществено сдружение „Коректив“, известно и като ГДРОС.

Като независим кандидат за съветник излизат бившият шеф на полицията Евгений Василев, както и Медиха Заимова, Анна Колева, Стоян Ковачев, Слави Каров и Георги Атанасов. Те са издигнати от инициативни комитети. Един независим е кандидат и за кмет на община – Мирослав Събев Фисински, занимаващ се с таксиметрови превози.

В изборите – за съветници, кмет на община и кмет на кметство, в Смолян е регистрирана една местна коалиция (МК) – „НОВОТО ВРЕМЕ“ . В нея са включени партиите „Движение 21“, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ и ПП „НОВОТО ВРЕМЕ“. „НОВОТО ВРЕМЕ“ е приемник на Коалиция за развитие на община Смолян, чието участие в изборите стана невъзможно, заради промени в законодателството, гласувани през 2016 г.

МК „НОВОТО ВРЕМЕ“, с участието и на Движението за права и свободи (ДПС), ще се бори за кмет и общински съветници в община Баните.

Двама действащи кметове – на Чепеларе Славка Чакърова, и на Неделино Боян Кехайов, влизат отново в битката за поста, издигнати от инициативни комитети. На предходните местни избори Чакърова бе кандидат на Реформаторския блок, който в последствие се разпадна. Боян Кехайов отново бе независим, подкрепен от Реформаторския блок и ДПС.

В Чепеларе е регистрирана МК „Съюз на демократичните сили“, в която участват СДС и Демократична България – Обединение, даваща заявка за участие в изборите за кмет и общински съветници. Двама ще се борят за независими съветници в курортния град – Никола Учиков и Георги Учиков.

Две местни коалиции се включват в изборите за кмет и съветници в Девин – МК „ МИР” с участието на Коалиция „Демократична България – Обединение“ и Политическа партия „МИР”, както и МК „БСП за България“, в която влизат ДПС и БСП за България.
В Златоград е регистрирана местна коалиция „Партия на Зелените (ВМРО-Българско национално движение). Двама ще са и независимите кандидати за общински съветници, издигнати от инициативни комитети – Димо Узунов и Димитър Алендаров.

МК „Национален фронт за спасение на България“ с участието на Обединена Социалдемокрация, ПП „Национален фронт за спасение на България“ и ПП „Обединена Социалдемокрация“, ще участва във вота в Неделино.

И в Рудозем е регистрирана местна коалиция – МК „Земеделски народен съюз“, в която влиза БСП и ЗНС.

Само три партии са подали заявление за изборите в Борино. ПП „Воля“ се включва само в битката за общински съветници. ДПС и ГЕРБ ще се борят за съветници, кмет на община и кмет на село Ягодина.

В Доспат и Мадан не е регистрирана нито една местна коалиция и инициативен комитет.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините