BG | EN

Севлиевски превозвач се закани да спре автобусите си заради хаоса с винетките

Карта на таксуваните участъци в района на Севлиево.
Скрийншот от BGTOLL

Превозвачът, който изпълнява над 80 на сто от линиите от общинската транспортна схема в Севлиево, се закани, че ако до 15 дни няма отговор от Агенция „Пътна инфраструктура (АПИ) кога ще може да купи годишна винетка за автобусите си, спира да изпълнява линиите. 

Регионалното информационно издание „Севлиево онлайн“ цитира Пламен Боевски – собственик на автобусите, които превозват пътуващите до повечето села в община Севлиево, който е решен да прибегне до крайната мярка, като обясни на пътниците защо е принуден да постъпи така.

Хората не са виновни, но в крайна сметка те ще бъдат потърпевши, както обикновено става в държавата ни, казва Боевски пред „Севлиево онлайн“. Той дава 15 дни на АПИ да му отговори на изпратеното тази сутрин писмо, дали ще може да закупи годишни винетки за колите си от август. Ако до 1 август не получи отговор ще спре да изпълнява курсовете, въпреки договора си с Община Севлиево.

Готов съм да платя и неустойките по него (договора – ред.бел.), но не и да плащам принудително за седмични винетки, защото държавата не изпълнява ангажиментите си. За какви облекчения на бизнеса постоянно ни говорят. Това е прът в колелата на всички, които изпълняват пътнически или товарни превози,коментира превозвачът.  

Вчера стана ясно, че до приемането на поправките в закона, с които се отлага въвеждането на ТОЛ системата, ще се продават само дневни и седмични винетки за тежкотоварните автомобили. Това би трябвало да продължи само седмица, ако се вярва на казаното от министърът на регионалното развитие Петя Аврамова вчера в парламента. „АПИ, изпълнявайки закона, е спряла продажбата на винетки с едномесечно действие. Очакванията са до 23 юли т.г., вторник, законът за отлагането на ТОЛ системата да бъде обнародван. Моята молба е да не създаваме излишно напрежение за една седмица, за която превозваческият бранш е информиран и знае, че по негово искане отлагаме ТОЛ системата. Има период от седмица, в който ще се купуват седмични винетки“, е обяснила Аврамова, цитирана от dnes.bg.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините