Северният плаж в Ахтопол е разоран, сигнализират граждани

Снимка: Скрийншот от видеото, изпратено до gramofona.com

Част от северния плаж в Ахтопол буквално е разорана. За това е сигнализирал читател на бургаското издание „Грамофона“ във видео, изпратено до изданието.

Следите ясно си личат по пясъка, а според човека, изпратил видеото, те са от багер. Мястото е точно под известно в района заведение.

Пред „Грамофона“ жители на Ахтопол съобщили, че на това място често се правят гонки с АТВ-та. Други пък заподозрели, че пясъкът умишлено се утъпква, за да се „открадне“ допълнително място за още шезлонги и чадъри.

Изданието допълва, че районът над Северния плаж е с дюни, които са описани в специализираната карта на Министерството на регионалното развитие.

Наематели на други плажни ивици са обяснили, че никъде в договорите им не е залегнало условие да пазят и да отговарят за плажната ивица извън сезона. За това и през зимата плажовете са без охрана.

В страницата на РИОСВ – Бургас няма информация за това, че се работи по подобен сигнал, но по информация на често подаващи сигнали граждани, инспекторите реагират само в работно време.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам