BG | EN

Северин Красимиров получи 30 години затвор на първа инстанция

Снимка: скрийншот НОВА ТВ

Окръжният съд в Русе осъди днес Северин Красимиров, обвинен за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова, на 30 години затвор при първоначален строг режим, предаде БНР.
Той трябва да заплати и 450 хил. лева кръвнина на семейството ѝ, а на Областната дирекция на МВР – 7015 лв. и 9 хил. лв. държавна такса.

Повдигнатите обвинения срещу Красимиров са за блудство, изнасилване и убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин.

Окръжният съд в Русе е първа инстанция по делото. Обвиняемият има право да обжалва присъдата си в 15-дневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново. Съдията Юлиян Стаменов бе категоричен, че ако е имал възможност, щеше да постанови още по-тежко наказание, допълва още БНР.

Тялото на Виктория Маринова – административен директор на русенската телевизия TVN и водеща на предаване, беше открито в ранния следобед на 6 октомври м.г. в обрасла с растителност зона край брега на река Дунав. Убийството й предизвика реакции на множество европейски институции и неправителствени организации по целия свят. Няколко дни по-късно в Германия, като заподозрян за убийството бе арестуван укрилият се там Северин Красимиров.

Прокуратурата поиска по-рано днес 30 години затвор при първоначален строг режим за Северин Красимиров, който се призна за виновен и по трите обвинения и бе съден по бърза процедура.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините