BG | EN

Северин Красимиров е вменяем и ще бъде предаден на съд за изнасилване и убийство на журналиста Виктория Маринова

Снимка: скрийншот bbc.com, архив

Окръжна прокуратура – Русе ще внесе обвинителен акт срещу Северин Красимиров и ще поиска налагане на най-тежките наказания за извършените от него на 06.10.2018 г. в гр. Русе две престъпления – изнасилване на Виктория Маринова, представляващо особено тежък случай и убийството й, извършено по особено мъчителен начин за пострадалата и с особена жестокост, съобщи прокуратурата.

Според публикуваната от държавното обвинение официална информация, от извършената петорна комплексна съдебно медицинска психологична и психиатрична експертиза на обвиняемия е било доказано, че Северин Красимиров е вменяем и може да носи наказателна отговорност за извършеното.

„Красимиров е с лека умствена изостаналост и е емоционално нестабилна личност – импулсивен тип, но може да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си. Той е без фундаментални разстройства в базисни сфери от психичната дейност, които да нарушават основните му психични годности, поради което може да участва в наказателния процес и да разбира смисъла и значението на извършваните следствени действия и да разбира смисъла на наложеното наказание“, посочват от прокуратурата.

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил вземането на досъдебното производство на специален надзор и по него се извършват интензивни следствени действия от екип от прокурори, посочват още от пресцентъра на държавното обвинение.

Тялото на Виктория Маринова – административен директор на русенската телевизия TVN и водеща на предаване, беше открито в ранния следобед на 6 октомври м.г. в обрасла с растителност зона край брега на Дунав. Убийството й предизвика реакции на множество европейски институции и неправителствени организации по целия свят.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините