Посолството на САЩ и „Америка за България“ ще финансират доброволци по време на кризата с COVID-19

Изображение: us4bg.org

Посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ обявявиха програма за финансова помощ за българи, работещи в подкрепа на своите общности по време на COVID-19, съобщиха от дипломатическата мисия на САЩ у нас.

Като признание за доброволческите инициативи по време на кризата с COVID-19, посолството и фондацията ще предоставят финансова помощ на български граждани, неправителствени инициативи и малки и средни бизнеси, които предлагат услуги в подкрепа на своите общности.

За финансовата подкрепа може да кандидатстват всеки български гражданин или организация. Проектите трябва да са вече в процес на реализация, като целта е да бъдат подпомогнати тези, които помагат на другите.

„Българите носят храна на съседите си, грижат се за поставените под карантина медици, помагат на възрастните си съграждани и вършат много други неща. Тези дейности показват силата на българите – тяхната връзка както едни с други, така и с цялата общност. Като отдавнашни партньори ние с ентусиазъм подкрепяме тези впечатляващи усилия.“ – казва посланикът на САЩ в България Херо Мустафа, цитирана в прессъобщение на мисията.

От посолството призовават участниците в тези инициативи да номинират себе си или организацията, за която работят на http://www.BGStandingTogether.org

Номинациите ще се приемат до 13 ч. в понеделник, 30 март. Ще бъдат разглеждани предложения за предоставяне на подкрепа в размер на 1,000 – 5,000 лв. Получателите на финансиране и тяхната дейност ще бъдат обявени в сайтовете на посолството и фондацията, във Facebook, Twitter и Instagram.

Фондация „Америка за България“ вече дари 300 000 лева на „Пирогов“ и Александровска болница в подкрепа на тяхната работа за противодействие на коронавируса COVID-19 на национално ниво. На всяка една от тези ключови болници в борбата срещу вируса са били предоставени по 150 хил. лева.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам