Само една секция за заразени и карантинирани ще има в Ямболска област

Само една секция за заразени с коронавирус или поставени под карантина избиратели ще бъде сформирана в Ямболска област. В четири от петте общини няма достатъчно подадени заявления за разкриването на секции, съобщи Радио Бургас.


Единствено в град Ямбол ще бъде разкрита секция за болни и поставени под карантина, които да гласуват на предстоящите парламентарни избори на 4 април.

В общините Елхово, Стралджа, Тунджа и Болярово не са подадени заявления или техният брой е под изискваните 10 за сформирането на секция.

Според данните на здравните власти, които радиото цитира, болните и карантинираните през последните дни са над 2 хиляди души за областта, което на практика означава, че те се отказват от правото си на глас.

В многопрофилната болница „Св. Пантелеймон“ в Ямбол ще бъде образувана секция, уточнява зам. директорът на лечебното заведение д-р Валентин Вълчев. Планира се да има и такава, която да е за COVID отделенията.

Осигурени са необходимите количества предпазни средства и дезинфектанти за членовете на комисииите, e уверява Донка Желева от РЗИ. По думите й в случай на недостиг или необходимост от подмяна на размерите на предпазните средства, ще има дежурни, които с готовност ще ги осигурят.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам