BG | EN

Самолет на „България ер“ отново кацна аварийно заради спукано стъкло

Изображението е илюстративно
Снимка: „България ер“


Самолет на „България Ер“, изпълняващ полет от Прага за София, кацна аварийно във Виена. Причината е спукано дясно стъкло на пилотската кабина. Очаква се полетът да пристигне след 3-часово закъснение.

„След излитането от Прага в посока София в 12.20 ч. усетихме, че самолетът започва да се снижава и да се отклонява от дестинацията си, каза Снежана Семова от Бургас, която е сред пътниците в самолета. Усети се и по поведението на стюардите. Разбрахме, че нещо не е както трябва. След около 5-10 мин. се включи капитанът от кабината, за да ни информира, че поради спукано предно стъкло на пилотската кабина, ще се наложи аварийно да кацнем във Виена“.

Според Семова пътниците в самолета са изглеждали притеснени, но не са изпаднали в паника. „Повечето мълчаха, но самият начин, по който се оглеждаха и търсеха информация един от друг, показваше, че всеки е достатъчно притеснен“, разказа още тя.

Според Семова, екипът на самолета е реагирал очевидно бързо в създалата се ситуация. „Изключително сме доволни от начина, по който бяхме информирани и от поведението на стюардесите, които въпреки че видимо бяха притеснени, през цялото време се опитваха да си вършат работата, сервираха вода на притеснените пасажери“, обясни тя.

От компанията ксобственик на самолета – „България Ер“ потвърдиха причината за аварийното кацане.

„Пилотите и екипажът на самолета са изпълнили всички процедури и протоколи за безопасност и са действали професионално, както винаги досега, предприемайки кацане във Виена. Пътниците от Прага ще пристигнат с полета на „България Ер“ от Виена в 18:45 часа“, казаха от авиокомпанията.

Припомняме, че на 12 декември м.г. самолет на същата авиокомпания, в която е пътувал вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, кацна също аварийно пак във Виена. Причината отново е била спукано предно стъкло на пилотската кабина.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините