BG | EN

Родилка почина, а бебето е в кома след планирано секцио в Плевен

родилка почина в Плевен
Снимка: принтскрийн БТВ

Родилка е починала, а бебето й е в кома след планирана операция секцио в университетската болница в Плевен. Почернените близки търсят истината и се притесняват случаят да не се покрие. Те отказват да приемат обяснението, че причината за смъртта е високо кръвно, предаде „Зов нюз“. Владислав и покойната му съпруга станали официално семейство четири дни преди планираното раждане, а преди дни починалата след платено секцио родилка е била погребана в родното си село Оходен.

„Още при първата консултация това беше условието, поставено от д-р Вася Георгиева – раждането да е във въпросната болница с нейния екип срещу сумата от 900 лв.”, посочва Владислав, в репортаж на bTV.

По думите му на покойната му съпруга е поставена упойка, след което е оставена в операционната зала без надзор. „Когато са се върнали са започнали вече да я спасяват”, казва Владислав.

Новороденото е в кома с риск за живота, а бащата категорично отказва да приеме версията на лекарите за случилото се.

„Опитват се да я изкарат, че е с високо кръвно. Цял живот, милата, е с ниско кръвно”, казва той.

„Зов нюз“ е потърсил д-р Георгиева за коментар, но без успех. От втора клинична база на болницата отговорили по телефона.

Според документите на родителката ден по-рано тя е била здрава и без кръвно. „Точно заради това се прави проверка, нещо се е случило и вече патоанатомите, които са лекарите, ще решат това нещо”, казал пред БТВ Момчил Цветков, говорител на УМБАЛ „Д-р Георги Странски”.

От болницата обяснили, че няма да коментират случая преди да излязат резултатите от аутопсията.

Резултатите от аутопсията ще бъдат готови в едномесечен срок, а Здравното министерство наложи спешна проверка по случая. В болницата влизат Районната здравна инспекция и изпълнителна агенция медицински одит.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините