РЗИ-Добрич помоли общините да командироват медицински сестри към областната болница

Снимка: МБАЛ-Добрич

Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич се нуждае от медицински сестри, които да подкрепят персонала на четири от отделенията в здравното заведение. От РЗИ са изпратили писмо до пет от общо осемте общини в област Добрич с молба да командироват медицински сестри от училищното здравеопазване или от лечебните заведения за доболнична помощ – общински дружества, във възможно най-кратки срокове.

Липсата на персонал може да доведе до затваряне на отделения и ще лиши жителите на областта от съответното лечение, се казва в писмото на директора на Регионалната здравна инспекция и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова, изпратено до кметовете на общините Добрич, Добричка, Тервел, Генерал Тошево и Крушари.

Разчита се сестрите да бъзат командировани за период от три месеца в следните отделения: Първо вътрешно, Второ вътрешно, Кардиология и Хирургия, считано от 1 декември.

Според писмото това ще осигури нормален режим на работата в посочените отделения.

Директорът на добричката здравна инспекция обръща внимание, че не се касае за работа в Covid сектора на болницата. Въпреки това РЗИ се ангажира при необходимост да осигури тестове за Covid-19 на командированите медици.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам