BG | EN

Референдум дали да се строи пазар със заем е насрочен в Златоград

Заседание на Общински съвет – Златоград
Снимка: „Отзвук“

На 9 юли т.г. в община Златоград ще се проведе референдум, на който гражданите ще се произнесат дали искат да се изгради нов кооперативен пазар в града и дали изграждането му да се финансира с кредит от 1.7 млн. лв.

Решението за провеждането на допитването е на Общинския съвет.

То бе поискано от инициативен комитет в края на миналата година, точно когато кметът Мирослав Янчев внесе предложение в местния парламент да бъде одобрен този кредит. Заради поисканото допитване общинските съветници само обсъдиха докладната записка на кмета без да вземат решение по нея.

„Ясно е защо се прави това уведомление за референдум в този момент от инициативен комитет, който е събран набързо и на крак, убеден съм как е станало, за да не се случат обектите в годината преди местните избори. Аз съм убеден какъв ще е резултатът от този референдум“, каза кметът Мирослав Янчев.

Янчев заяви, че няма нищо против референдума, защото е демократ, но обвини Инициативния комитет и хората, които стоят зад него, че с допитването целят да забавят изтеглянето на заема и изграждането на пазара.

Събраните подписи в подкрепа на референдума са били повече от 522, или 1/20 от гражданите с право на глас.

При проверката им Министерството на регионалното развитие и благоустройството коректните подписи се оказали 494.

Въпреки недостигащите 28 подписа общинските съветници одобриха първия референдум в община Златоград и отделиха 30 000 лева за провеждането му.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините