Реновирането на пътеките до Седемте рилски езера продължава, но без багери

Снимките, които предизвикаха спирането на проекта и проверка по случая, бяха публикувани във Фейсбук от Милена Кодстадинова на 27 юни, с коментар: „Да не си помислите, че това е в някой парк, защото не е. Това е на Бъбрека. Поредното безумие!!!“

През тази седмица ще бъде подновен проектът за реновирането на пътеките по циркуса на Седемте рилски езера, който беше спрян, след като посетители снимаха, че рехабилитацията се извършва с багери.

По думите на министъра на екологията Емил Димитров, цитиран от БНР, работата ще продължи с коне. „Проектът никога не е бил горе да се качва техника“, заяви пред журналисти той.

Вчера екоминистърът откри известното на всички от години нерегламентирано движение на джипове, които превозват туристи и багаж към Седемте рилски езера. По думите на Димитров общината в Сапарева баня отказва да затвори единствения 4-километров път към езерата, който по регламент трябва да се ползва само от планински спасители, хижари и туристи.

Мнистърът направил откритието за нерегламентираните превози след като е бил сезиран от планински спасители по време на среща по повод проект за изграждането на спасителен център.

Емил Димитров обяви, цитиран от БНТ, че ръководеното от него министерство няма да носи отговорност за евентуални инциденти, но ще направи всичко възможно да спре законово движението на джипове, превозващи хора в този район.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам