BG | EN

Ремонт за 70 хил. лв. и контакти между картините

С цикъла „Сънят на старите вещи и… котките“ на Янко Ненов бе открита обновената художествена галерия
Снимка: podtepeto.com

Обикновена система за окачване на картини се оказа най-ценната придобивка след приключилия двумесечен ремонт за 70 хил. лв. в Градската художествена галерия в Пловдив.

След близо двумесечен ремонт залата за временни експозиции на Градската художествена галерия отвори врати в Пловдов. В обновената галерия вече са изложени картини на Янко Ненов. Той е подготвил 60 цветни релефа, в които върху метална плоскост е рисувал с различни материали, сред които стъкло, дантела и други. Творбите са обединени в цикъл „Сънят на старите вещи и… котките“.

Посетителите на изложбата са първите, които виждат пространството след последния му ремонт, съобщава регионалното издание „Под тепето“. 70 хиляди лева е отпуснала общината за модернизиране на изложбения етаж, който обаче, според първите посетители, силно разочарова. Единственото ценно нещо, което се вижда, е насоченото осветление и системата за окачване. А това са задължителни системи, които притежава всяка малка частна галерия, отворила или ремонтирана в последните 20 години.

Въпреки скъпия ремонт, по средата на част от стените са разположени електрически контакти. Оставени сред стените, които би трябвало да са напълно бели без да разсейват по никакъв начин публиката от картините. Във всички съвременни пространства, контактите са скрити по някакъв начин, за да не пречат на нормалното възприемане на творби на изкуството, допълва изданието като добавя още един щрих – климатиците, разположени над картините и насочени да духат срещу ходожествените произведения, в разрез с всякаква логика.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините