Ректорът на УНСС разбрал за посещението на Бойко Борисов в университета 35 минути по-рано

Ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров е разбрал 35 минути по-рано, че на 2 април Бойко Борисов ще посети университета. Това съобщи самият той в понеделник вечерта в предаването „Алтернативата“ по TV1.

На 2 април в 8.15 часа проф. Димитров получил обаждане от кабинета на министър-председателя, с което бил уведомен за посещението. В 8.50 часа двамата вече са в двора на университета и започва излъчване на разговора им на живо в профила на Бойко Борисов във „Фейсбук“.

Проф. Димитров обясни, че е бил наясно, че по това време Борисов освен премиер е и водач на няколко листи на ГЕРБ за предстоящите на 4 април избори и че знае, че думите „работа, работа, работа“, които Борисов използва по време на посещението си, са предизборният слоган на ГЕРБ. Въпреки това Димитров не смята да върне на работа доц. Мартин Осиковски, когото уволни дисциплинарно заради това, че публично се обяви против използването на УНСС за предизборна агитация.

„Това засяга пряко нашия университет, не мога да го допусна, ако се каже, че има политическа агитация и няма мерки срещу това, означава да признаем, че има такава агитация, а такава агитация няма“, заяви Димитров.

Целият разговор на Генка Шикерова с проф. Димитров гледайте във видеото.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам