BG | EN

Кандидатите за кмет на Димитровград са 9, а листите за членове на Общинския съвет – 13

Илюстративна снимка: „Севлиево онлайн“

Общо 9 политически партии и коалиции регистрира Общинската избирателна комисия (ОИК) в Димитровград за участие в изборите за кмет на общината и 13 партии и коалиции за участие във вота за общински съветници.

За изборите за кмет се регистрираха ГЕРБ, ПП-ДБ, „Граждани за общината“, коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, коалиция „БЪЛГАРИЯ НА РЕГИОНИТЕ“, коалиция „ЗАЕДНО ЗА СИЛНА ОБЩИНА“, местна коалиция „АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ”, коалиция „ЛЕВИЦАТА!”, ПП ВЪЗРАЖДАНЕ. 


Регистрация за участие във вота за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства получиха същите 9 политически партии и коалиции: ГЕРБ, ПП-ДБ, коалиция „Граждани за Общината“ , коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“, коалиция „БЪЛГАРИЯ НА РЕГИОНИТЕ“, коалиция „ЗАЕДНО ЗА СИЛНА ОБЩИНА“, местна коалиция „АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ”, коалиция „ЛЕВИЦАТА!” и ПП ВЪЗРАЖДАНЕ.

Само за общински съветници и кметове на кметства в община Димитровград ще се състезават 4 политически формации: ИТН, партия „ОБЩЕСТВО ЗА НОВА БЪЛГАРИЯ”, партия „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД” и ДПС. 

Регистрирани са 5 инициативни комитета за издигане на независими кандидати за кметове на кметства, два от които за село Бряст: Минка Стоянова и Лидия Димитрова, Галина Панева за с.Каснаково, Невена Челебиева за с. Бодрово и Ангел Георгиев за с.Горски извор.

Обявените кандидатури за кмет на община Димитровград към момента са на настоящия трети мандат Иво Димов(ГЕРБ) и Пламен Панев(коалиция „БСП ЗА БЪЛГАРИЯ“). Местната коалиция „АЛТЕРНАТИВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ” днес ще представи кандидатите си за кметове на кметства. Кандидата си за кмет се очаква да обявят по-късно.

Пряк избор за кметове на кметства в община Димитровград на местните избори на 29 октомври ще има и в гр. Меричлери и селата: с.Злато поле, с. Добрич, с. Каснаково, с. Горски извор, с. Крум, с. Ябълково, с. Сталево, с. Скобелево, с. Върбица, с. Бодрово,  с. Длъгнево, с. Крепост, с. Черногорово, с. Воден, с. Бряст, с. Здравец, с. Странско, с. Радиево, с. Голямо Асеново, с. Брод и с. Долно Белево.

Срокът за регистрация на самите кандидати изтича на 26-ти сетември.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините