Ралица срещу корупцията – историята на един комикс с кауза

В своя графичен разказ, посветен на Международния ден за борба с корупцията – 9 декември, Ралица Чобанова изобразява ежедневни ситуации, в които бихме могли да ѝ противодействаме.

Тя е родена в София, където завършва Втора английска гимназия „Томас Джеферсън“. След средното си образование учи в Лондон. Там придобива бакалавърска степен в научната сфера от University College London (UCL). Паралелно със следването си се занимава с всичко – от музейна работа до бекстейдж менажиране на предавания като Britain’s Got Talent и The Late Late Show with James Corden.

„В края на този период осъзнах две неща, казва Ралица: първо, че Англия не е място, което мога да нарека „дом“, и второ, че науката винаги ще отстъпва на това, което от малка ме влече най-силно – изкуството“.

В края на 2018 г. Ралица се завръща в София и прекарва една година, занимавайки се с дигитален маркетинг, за да си осигури средствата, за да се запиша в „Арк Академия“. Там развива уменията си в дигиталното рисуване и разработката на игри, което я прави част от креативната индустрия. В момента тя е художник на свободна практика с насоченост към илюстрация и концептуалното изкуство.

Текстът е част от редакционното съдържание на месечния бюлетин на фондация „Америка за България“

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам