BG | EN

Съдът в Благоевград постанови 12 години затвор за трафик на хора и склоняване към проституция

Снимка: blagoevgrad-news.com

Ефективна присъда от 12 години затвор и глоба от 375 хил. лв. отсъди днес състав на благоевградския районен съд за М. Ф., обвинен в трафик на хора с цел сексуална експлоатация и склоняване към проституция със заплахи и упражняване на психическо и физическо насилие. Подсъдимият ще трябва да заплати по 60 хил. лв. глоба за всяка една от шестте жени, които е склонявал към проституция, и 15 хил. лв за седмата, предаде регионалното издание „Благоевград нюз“.

Общо 155 хил. лв. пък е сумата, която М.Ф. ще трябва да заплати на седемте жени като обезщетение за причинени вреди.

Изданието припомня, че на 1 юни 2016 година М. Ф. е задържан от антимафиотите при зрелищна акция на улица “Марица” в района на комплекс „Рио“ в Благоевград. Той е бил обвинен в трафик на хора с цел сексуална експлоатация и склоняване към проституция със заплахи и упражняване не само на психическо, но и физическо насилие.

В хода на акцията, впоследствие са били задържани общо трима души – М. Ф. (по прякор Дебелия, добре познат с криминалните си прояви), Ст. Ф. – служител в Първо районно управление-Благоевград и П. К., временен началник на сектора за Борба с организираната престъпност. На служителя в Първо районно магистратите отсъдили 2 години условно с 5 години изпитателен срок, П.К. е бил осъден на 1 година условно с 3 години изпитателен срок.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините