Районните кметове на Пловдив поискаха оставката на зам.кмета по строителството

Районните кметове и председателя на групата общински съветници от ГЕРБ в Общински съвет-Пловдив поискаха оставката на заместник -кмета по строителство на брифинг в централата на партията в града.
Снимка: „Под тепето“

Районните кметове на Пловдив поискаха оставката на зам.-кмета по строителството Пламен Райчев заради транспортния хаос в града.

Въпреки, че районните кметове са от ГЕРБ, каквото е и управлението на общинската администрация в Пловдив, на брифинг днес те заявиха, че в случая не става въпрос за партийна принадлежност, а за професионална некомпетентност.

Според Георги Стаменов – кмет на район „Централен“, повод за исканата оставка е липсата на добро планиране и начина, по който ремонтните дейности рефлектират върху трафика. Хаос има на много места в града, а тепърва ще се предизвиква и допълнително такъв, смята той и се оплака, като даде пример с конкретен плоект в района, за който районната администрация няма информация за графиците, линейните срокове и други детайли около проекта.

“Имаме такива ситуации в почти целия град и като районни кметове търпим много критика от гражданите. Търговските обекти също са подложени на неудобства. Сигналите до нас са крайно неприятни, а проектът се изпълнява изцяло от Община Пловдив. Не отива на втория по големина град в България да създава толкова напрежение за гражданите си и то по Коледните празници. Хората седят като заложници в автомобилите си по 45 – 50 минути в зимата, като така се замърсява и допълнително въздуха в града, тъй като колите работят в задръстванията.”, коментира пък кметът на район „Източен“ Иван Стоянов.

По думите на районния кмет на Северен Стоян Алексиев, зам.-кметът по строителство и инвестиции проявява тотална некомпетентност и безхаберие, а работата по водния цикъл е причинила сериозно неудобство за жителите.

На пресконференцията районните кметове посочиха, че не са говорили предварително за исканата от тях оставка с кмета Здравко Димитров (също представител на ГЕРБ) и че днешната пресконференция е обръщение към него.

По-късно се разбра, че утре в 10.00 ч. строителният заместник-кмет Пламен Райчев от своя страна свиква пресконференция по темата и ще покани и районните кметове.

„Оставката ми е в джоба винаги. Моето назначение, както знаете, не е изборно, направил го е кметът на общината. Така че ако кметът ми поиска оставката, съм готов веднага да я дам“, е заявил пред Радио Пловдив Пламен Райчев.

Пловдивски медии видяха в днешните изяви разрив в структурата на партия ГЕРБ в Пловдив. Събитията, случайно или не, наподобяват тези през 2008г., когато ГЕРБ сне доверието си от Славчо Атанасов, който стана кмет с подкрепата на партията, коментира и регионалното издание „Под тепето“.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам