BG | EN

Прокуратурата започна разследване на инцидента на ЖП прелез в Симеоновград

Катастрофата, при която автобус беше блъснат от влак на ЖП прелез край Харманли
Снимка: Иван Атанасов, „Сакар нюз“

Досъдебното производство за пътно-транспортното произшествие на неохраняем железопътен прелез в гр. Симеоновград между автобус и товарна влакова композиция, при което бяха ранени няколко души, ще бъде наблюдавано от Районна прокуратура – Харманли.

Към момента по делото текат процесуално следствени действия за изясняване причините за настъпване на пътния инцидент.

Снощи автобус с повече от 30 пътници се е ударил в товарен влак. Инцидентът е станал около 17 часа на 17 май на неохраняем жп прелез „Марица“ в Симеоновград. Пътническият автобус е превозвал работници от рудник „Трояново – 3 “ и се е движил по улица „Барон Хирш“, която е успоредна на линията. Трябвало е да завие наляво по прелеза и да я пресече. Точно там го е ударил локомотивът. От удара автобусът е изхвърлен настрани със смачкана лява част, съобщи регионалното издание „Сакарнюз“.

Пострадали са няколко души, от които трима са били настанени в хасковската болница без опасност за живота. Пътниците са от Харманли и Симеоновград.

Свидетели са коментирали пред изданието, че силното слънце вероятно е заслепило шофьора на автобуса и той не е видял влака.

В инцидента щеше да има жертви, ако влакът се е движел с по-висока скорост, са заявили експерти пред БНР.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините