BG | EN

Районната прокуратура в Шумен разследва пътния инцидент с автомобил на председателя на парламента

Снимка: пинтскрийн bTV

Районната прокуратура в Шумен ръководи досъдебно производство за причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда в пътнотранспортно произшествие на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, съобщи днес пресцентърът на прокуратурата по повод станалия вчера пътен инцидент.

От държавното обвинение уточняват, че разследването е започнало вчера, след като след 10 часа на пътя Силистра – Шумен е възникнал пътен инцидент между два насрещно движещи се автомобила. Единият от тях на националната служба за охрана, е бил управляван от служител на НСО.

В него е пътувала председателката на Народното събрание Цвета Караянчева, която е била и единственият пострадал при пътнотранспортното произшествие. Оказана й е била медицинска помощ, а по-късно е била транспортирана в София. Назначената там медицинска експертиза, която ще установява степента на травматичното й увреждане.

Другият автомобил, участвал в инцидента е била лека кола, управлявана от млада жена. Шофьорът на НСО и водачът на другия автомобил са тествани за алкохол. Пробите и на двамата водачи са били отрицателни.

На местопроизшествието е извършен оглед и са били разпитани трима свидетели. Предстои да бъде назначена и автотехническа експертиза, за да бъде установен механизмът на пътнотранспортното произшествие, посочват още от прокуратурата.

Според информацията на медиите, които вчера предаваха от мястото на произшествието, от всички четирима души, пътували в колата на НСО е пострадала само Караянчева. Цвета Караянчева е била в стабилно състояние, с фрактура на ляво рамо и до месец ще се възстанови. Тя е била превозена с хеликоптер от болницата в Шумен до болница „Лозенец“ в София. Пътувалите в другия автомобил мъж, жена и 10-годишно дете са били прегледани и освободени от шуменската болница без сериозни наранявания.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините