BG | EN

Районната прокуратура в Сливен проверява сигнал за разграбване на паметник на културата

Снимка: пресцентър – прокуратура

Районна прокуратура – Сливен се самосезира по журналистически материали, в които е посочено, че „Крадци разфасоват бившата белодробна болница в Сливен, паметник на културата“ и разпореди проверка по случая.

Това съобщи пресцентърът на прокуратурата, като уточнява, че проверката цели да установи статута и състоянието на сградата, застрашена ли е от самосрутване, полага ли собственика дължимите по закон грижи за сградата, осъществяват ли компетентните институции необходимия контрол, застрашава  ли сградата живота и здравето на преминаващите граждани, охранява ли се същата и дали е извършено престъпление от общ характер.    

Извършването на проверката е възложено на служители от дирекцията на МВР – Сливен, Община Сливен и инспекцията за строителен контрол в града. Тя трябва да бъде приключена в срок от 30 дни, допълват от прокуратурата.

След приключване на посочения срок резултатите от проверката трябва да бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор, който да предприеме последващи действия, се посочва още в съобщението. 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините