BG | EN

Районната прокуратура в Бургас приключи разследването срещу общинския съветник Бенчо Бенчев

Бенчо Бенчев
Снимка: Скрийншот bTV

Районна прокуратура – Бургас приключи разследването срещу общинския съветник в града Бенчо Бенчев. Всички доказателства и материали, които са относими към делото, са събрани и предявени на обвиняемия и неговите защитници, съобщиха от държавното обвинение.

Бенчев е привлечен като обвиняем за това, че е укривал Димитър Желязков – Очите в периода от 2-ри до 4-ти август миналата година на територията на Гърция и Турция, помагайки му да избегне и да бъде осуетено наказателно преследване, като на 02.08.2018 г. е транспортирал с лек автомобил Димитър Желязков от гр. Солун, (Гърция), през границата между Гърция и Турция до гр. Истамбул (Турция) и после до 04.08.2018 г. му предоставил за ползване стая в хотел, която била резервирана на името на Бенчо Бенчев.

Бургаският общински съветник е обвинен и за намерените на 05.08.2018 г. в дома му в Бургас, боеприпаси – 57 бр. фабрични патрона, за чието притежание не е имал разрешително, както и за това, че държал в дома си без да предприеме, предвидените в закона мерки за сигурност – огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях, а именно – ловна карабина и 100 бр. боеприпаси за същото оръжие, както и три пистолета с 90 бр. боеприпаси за тях.

Предстои Районна прокуратура Бургас да изготви обвинителен акт и да внесе делото в съда, посочват от прокуратурата.

В момента Бенчо Бенчев е на свобода с мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 50 хил. лева.

След като срещу Бенчев бяха повдигнати обвинения, съветниците от БСП в местния парламент го освободиха от групата си и Бенчо Бенчев продължи работата си в общинския съвет на Бургас като независим. С гласовете на 29 общински съветници, Бенчев беше освободен и от поста заместник-председатул на Общински съвет – Бургас, който заемаше.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините