BG | EN

Районен съд Тополовград оневини уличени в отглеждане на марихуана

Снимка: @outlandos, pixels.com

В свое заседание от 1 март 2018г., съдът в Тополовград оневини двама души, обвинени в отглеждане на растения, от които могат да се произвеждат наркотични вещества.

 

Механо-шлосерът М.Н.Д. от Стара Загора и вулканизаторът А.Я.А. от Тополовград бяха изправени пред съда затова, че през периода от месец май 2017 г. до 18 октомври 2017 г., в дере на около 5 км. до Тополовград, в района на бивше опитно поле, на около 1 км. от разклона за с. Чукарово, засели и отглеждали 16 растения представляваща коноп (марихуана), с общо тегло 3,3 кг., на обща стойност 20 070,00 лв., при единична цена на грам от 6.00 лв.

Мотивите на съда все още не са публикувани.

Вещественото доказателство коноп (марихуана), с тегло 3,3 кг. се конфискува в полза на държавата и ще бъде унищожено.

Сред доказателствата по делото са още: две лозарски и една обикновена ножица, зелена тубичка с надпис ”Тор за цъфтящи растения” и друга с надпис „Универсален тор Bopon”, които по решение на съда ще бъдат унищожени, като вещи без стойност.

Двамата мъже бяха заловени от полицията през октомври, м.г. в момент на бране. Откъснати били 16 растения, потвърдени с полеви наркотест, с тегло 13 кг зелена листна маса.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок от деня на издаването й – 1-ви март 2018.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините