Разследват мъж от Търговище за публикуване на невярна информация за коронавируса във Фейсбук група

Областна дирекция на МВР – Търговище
Снимка: www.mvr.bg/targovishte

В Районно управление на МВР в Търговище е образувано досъдебно производство за разпространяване на невярна информация, свързана с коронавируса, съобщиха от областната дирекция на МВР.

В съобщението си от полицията посочват, че след бързи действия на криминалисти от полицията в Търговище е бил установен авторът на коментар в сформирана на териториален принцип група в популярна социална мрежа, който е бил публикуван там в 1.30 ч. днес. Коментарът гласи, че от днес официално има коронавирус и в Търговище – твърдение, което не отговаря на действителността, тъй като до момента в града не е регистриран болен с това заболяване, посочват от пресцентъра на дирекцията на МВР.

Полицията е установила, че авторът на коментара е 35-годишен мъж от село в община Котел, който има жилище и в град Търговище. В обяснението си пред органите на реда мъжът казал, че чул от свои познати на 19 март в Търговище такова твърдение, на което повярвал, а впоследствие решил да го сподели в социалната мрежа, в група на хора, свързани с Търговище.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 326 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам