BG | EN

Разследването за катастрофата с Лютви Местан е удължено за трети път

Снимка: скрийншот bTV

С два месеца се удължава разследването на катастрофата с участие на Лютви Местан от 14 април при кръстовището при село Загорско на пътя за граничен пункт „Маказа“, при която загина бебе на 6 месеца. Това съобщи пред радио „Фокус“ говорителят на Окръжната прокуратура в Кърджали Димитрина Делчева.

Единственият обвиняем – за причиняване на смърт и телесна повреда по непредпазливост, по делото е лидерът на партия „ДОСТ“ Лютви Местан.

Това е третото удължаване на срока на разследването срещу Местан. Срокът е бил удължен, тъй като не е изготвена още съдебно съдебната автотехническа експертиза по делото, съобщи още Фокус като се позовава на прокурор Димитрина Делчева. 

Разследването срещу лидера на ДОСТ е под специален надзор от Върховна касационна прокуратура по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров. Като мотиви за по-специалното отношение към разследването бе посочено, че то се отличава с фактическа и правна сложност и има засилен обществен интерес, тъй като обвиняемият е публична личност и председател на политическа партия. За поставяне на разследването под специален надзор настояха родителите на починалото при катастрофата 6-месечно дете.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините