BG | EN

Разледван за сводничество в Испания e бил преизбран за кмет на пазарджишко село

Снимка: Скрийншот БНТ

Разледваният за сводничество досегашен кмет на село Семчиново Пламен Темелков отново поема управлението на селото, предаде БНР.

Пламен Темелков е спечелил изборите за кмет на частичните местни избори в село Семчиново на проведените вчера частични местни избори, сочат данните на Общинската избирателна комисия.

По информация на БНР, Темелков е бил преизбран на кметския пост с 200 гласа преднина пред опонента си от ДПС Димитър Джамов. Предишният мандат на Темелков е бил предсрочно прекратен заради четиримесечен престой в испански следствен арест. В момента той бил пуснат под парична гаранция.

Изборите в селото са преминали при засилено полицейско присъствие, тъй като се очаквал сблъсък между роми и българи, но до такива не се е стигнало. Вотът разделил местните хора на два лагера. Поддръжниците на Димитър Джамов заявили:

„Този е следствен. Тия управници не знаят ли, че е следствен и ходи с верижка тук. Ако го осъдят в Испания, пак ли ще правим избори? Има хора, които се продават. 6 лева всеки ще ги вземе“.

Гласовете от ромския квартал на селото, с чиито гласове бил преизбран Пламен Темелков, не повярвали,  че той е следствен:

„Щом е излезнал и е подал документи пак за кмет, е невинен“, твърдят пред БНР те.

Пред БНТ, Темелков заявил, че ще изпълни два проекта за ремонт на улици в селото, а относно обвиненията казал, че не отговарят на истината. Той си изкарвал прехраната с отглеждане на череши.

Досъдебното производство срещу Пламен Темелков в Испания все още не е приключило. Оттам няма официална информация на каква фаза е разследването, допълва в информацията си националното радио.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините